Alergije, alergeni i holistički put ka ozdravljenju

Da li patite od zapušenog nosa, kijanja, curenja nosa?

Da li imate crvenilo kože, svrab, astmu?

Da li vam se dešava da vas svrbi nepce ili vam se pojavljuju različiti osipi po koži?

S prolećem stižu i stalni i dosadni pratioci – alergije. Dok neki uživaju u prolećnim šetnjama kroz parkove i pored obala reka, drugima život zagorčavaju polen i „mace“ kojih u ovo doba godine ima u izobilju. Jedina odbrana od ove dosade jeste da se izbegavaju alergeni, glavni krivci za kijanje, kašljanje, crvenilo očiju i otežano disanje. A to u proleće nije nimalo lako izvesti.

Najčešći alergeni

  •            grinje
  •            polen
  •            dlaka mačaka, pasa i drugih životinja
  •            perje
  •            namirnice kao što su kikiriki, jaja, soja, kravlje mleko,mlečni proizvodi i plodovi mora
  •            ubodi insekata
  •            lekovi
  •            budj
  •            lateks

 

Simptomi alergija prepoznatljivi su i vrlo slični skoro kod svih, ali lečenje nije isto za sve.

Pre 100 godina reč „alergija” nije ni postojala.

Medjutim, prema holističkom principu, isto bolesno stanje pa i alergije se razlikuju. Stoga individualan i holistički pristup će tretirati specifičnosti i slaba mesta svakog ponaosob, a i pristupati sagledavanju sa svih strana i na telesnom, mentalnom i emotivnom nivou.

 

 Test intolerancije i formiranje ishrane

Sledeći holistički put ka ozdravljenju, pristup ordinacije Holistic u rešavanju polenskih alergija je u potpunosti individualan – i kod načina ishrane, i u izboru homeopatskog preparata, i kod primene aparaturnih terapijskih metoda.

Test intolerancije i formiranje ishrane po njegovim rezultatima je prvi i nezaobilazni korak u sistemu lečenja polenskih alergija koji mi primenjujemo. Primena testa rasterećuje celokupan imunološki sistem organizma, a rezultat toga je pokretanje mnogo efikasnijih mehanizama za savladavanje alergijskih simptoma.

Istraživanja Britanskih naučnika pokazuju, da se u periodu od 1990. do 2001. godine, broj ljudi, koji pati od alergije, povećao sedam puta.

Savetujemo vas da posebno u sezoni cvetanja prilagodite svoju ishranu prema testu intolerancije

Izbor osatalih procedura iz domena kvantne terapije i homeopatije u cilju ublažavanja simptoma polenske alergije, predlaže lekar nakon razgovora sa pacijentom.