Kako se izboriti sa upalama?

Zapaljenski procesi u organizmu predstavljaju prirodan odgovor tela kada smo bolesni. Hronično zapaljenje znači da upale postoje dugo i tada se mogu razviti problemi kardiovaskularnog sistema i sistema za varenje, hronični umor, nedostatak energije i ubrzano starenje.
Slabe i konstantne upale su uzrokovane raznim faktorima, kao što su lekovi, izloženost toksinima, stres, koliko se krećemo i kakvu hranu jedemo.
kako se izboriti sa upalama
Veoma je bitno da obratimo pažnju na to kakvu hranu jedemo jer ona šalje telu signale. Svaki zalogaj utiče na to kako se osećamo u toku dana. I zato ne postoji univerzalna zdrava ishrana. Hrana koja odgovara nekome, ne znači da će odgovarati vašoj jedinstvenoj biohemiji organiza. Pronađite namirnice koje voli vaš organizam kao i one koje vam izazivaju upale. Počnite tako što ćete eliminisati određene namirnice na neko vreme iz vaše ishrane kako biste otkrili šta vam prija. Kada počnete da smanjujete upale, organizmu omogućavate da otkrije neravnotežu unutar tela i ono što ju je uzrokovalo.
Možda je baš sada pravo vreme da smanjite unos određenih namirnica i promenite štetne navike, kako biste sprečili mnoge bolesti i ojačali imunitet.🌺