Kako izlečiti prehladu i grip prirodnim putem?

Kada bolujemo od gripa, najvažnije je da ojačamo imuni sistem kako bismo se što efikasnije i na prirodan način oslobodili od simptoma i same bolesti.

Grip ili influenca je zarazan virus koji stvara bol u grlu, začepljen nos, kijanje i kašalj.

Prehlada ima slične simptome, ali ako imate visoku temperaturu, bolove u kostima i mišićima, gubitak apetita, opštu slabost i umor, to je grip.

Najbolja zaštita od gripa jeste jak imunitet koji smanjuje trajanje i težinu bolesti.

Kako jačati imunitet i kako se izlečiti od gripa u što kraćem roku?

  1. Hranite se po testu intolerancije

Veoma je važno da jedemo hranu koja odgovara našem organizmu i da pomognemo telu da usmeri energiju na isceljenje.

Kada unesemo hranu koja nam ne odgovara, oduzimamo određene resurse imunom sistemu u borbi protiv bolesti. Umesto da nas štiti od bolesti, imunitet mora da se bori protiv toksina iz hrane.

test intolerancije

Unos bakterija u digestivni trakt predstavlja pretnju crevnoj mikroflori i imunom sistemu. Mikrobi u crevima komuniciraju sa imunim sistemom, dajući signale u vidu imunog odgovora i na taj način stvarajući zapaljenske procese u telu i odugovlačeći vreme oporavka.

Kada smo bolesni, neophodno je da jedemo hranu koja će podići imune odbrane organizma. Hrana bogata probiotskim bakterijama, citrusno voće, fermentisana hrana pružiće crevnoj flori korisne bakterije i ojačaće imuni sistem.

  1. Unosite dovoljno tečnosti

Imuni sistem se oslanja na dobro hidrirano telo jer na taj način se čiste i detoksikuju putevi u kojima se dešava razmena hranljivih materija, enzima i drugih agensa koji pomažu da se telo oporavi i da se izbace toksini i bakterije iz tela.

Polifenoli koji se nalaze u limunu, jabukovom sirćetu, biljnim čajevima i domaća pileća supa uništavaju mikrobe u digestivnom traktu i jačaju imuni sistem.

hidratacija

Dodajte u toplu vodu ili čaj malo jabukovog sirćeta kako biste olakšali bolno grlo ili kašalj.  Čajevi su odlični antioksidanti i oni pomažu u borbi protiv infekcija, virusa, bakterija i gljivica. Čaj od đumbira smanjuje zapaljenske procese u organizmu, a topla voda sa limunom tokom dana znatno pomaže u procesu isceljenja.

  1. Koristite lekovite biljke

Lekovite biljke pomažu u procesu isceljenja – one eliminišu toksine iz tela, sadrže aktivne supstance, koje imaju antivirusna, antibakterijska i antigljivična svojstva. One osnažuju imunitet i štite od mnogih bolesti.

Koje biljke koristiti kad imamo virus?

Ehinaceaehinacea

Ehinacea ima imunostimulirajuća svojstva, zahvaljujući kojima povećava otpornost organizma na viruse i bakterije. Efikasno deluje kod akutnih infekcija disajnih puteva, gripa, prehlade, bronhitisa, sinusitisa.

Đumbir

Đumbir je veoma rasprostranjen po Aziji gde se hiljadama godina koristi kao lek, začin i hrana. Đumbir je zaista jedan od najefikasnijih lekova protiv gripa i prehlade, što su potvrdila nedavno sprovedena istraživanja.

Šipak i hibiskus

Ove dve biljke su bogate vitaminom C koji se kuvanjem ne gubi, kao i list kupine koji je odličan za želudac i creva (crevne viruse i upale). Osim što podižu imunitet, jačaju organizam i sprečavaju anemiju.

Kamilica

Kamilica deluje protivupalno i antialergijski, umiruje.

Majčina dušica

Ova biljka deluje antiseptički na sve unutrašnje organe. Odličan je lek protiv kašlja, temperature i slabokrvnosti.

Luk

Beli i crni luk su dve namirnice koje pomažu u borbi protiv prehlade i virusa. Obe namirnice sadrže alicin koji ima antimikrobna svojstva  – pomažu telu da se bori protiv zapaljenskih reakcija u organizmu. Zbog alicina beli luk je veoma dobar kod hroničnog bronhitisa, gripa i čestih prehlada.

  1. Unosite dovoljno vitamina C i Cink

Jedan od glavnih nutrijenata koji pomaže u optimalizaciji imunog sistema je vitamin C. Najveći izvor vitamina C nalazi se u paprikama, spanaću, praziluku, luku, kelju, limunu. Dodajte ovo povrće i voće u domaću pileću supu da biste pospešili hidrataciju organizma i lakše izbacili toksine. Izbegavajte suplemente vitamina C koji sadrže šećer, veštačke boje i aditive.

Ishrana bogata šećerima i ugljenim hidratima smanjuje apsorpciju cinka u organizmu – cink štiti ćelije od infekcija. Cink podiže imuni odgovor protiv patogenih mikroorganizama. Veoma je dobar jer smanjuje zapaljenske reakcije u telu i samim tim reguliše imuni odgovor na bolest.hrana bogata cinkom

Koja hrana je bogata cinkom?

Govedina (nađite meso sa proverenih imanja)

Divlji losos

Indijski orah

Bademi

Spanać

Crna čokolada

Naš organizam je opterećen ne samo varenjem teške hrane. On mora da se izbori i eliminiše toksine koji ulaze u telo iz našeg okruženja i hrane. Dodajte još i stres, prebrzi ritam života i manjak vežbanja. Sve ovo može preopteretiti i oslabiti organizam i sprečiti njegov pravilan rad. Nepravilan rad organizma može uzrokovati manje tegobe, kao što su umor i pospanost, a kasnije i veće probleme kao što su razvoj bolesti, depresiju, prerano starenje.

Čišćenje organizma i jačanje imuniteta, vraća organizam u prirodnu ravnotežu, a sada je najbolje vreme za promene i zato tim povodom, darujemo vam niz popusta na dijagnostiku, pakete terapija i holističke estetske tretmane.

Iskoristite ovu jedinstvenu priliku da obradujete sebe i svoje bližnje holističkim zdravstvenim i estetskim paketima.

U toku je praznična akcija na test intolerancije, preglede i terapije iz domena kvantne medicine, ponudu pogledajte ovde – http://www.holistic.co.rs/praznicna-akcija/

Zakažite svoje termine na vreme i iskoristite popust do 15.01.2017.
+381 11 324-3397
+381 69 339-1382