Kako povećati motivaciju?

Dopamin je jedan od ”hormona sreće” pored serotonina, oksitocina i endorfina. Dopamin se naziva i molekulom motivacije jer je zaslužan za povećanje motivacije i fokusa. On utiče na mnoge funkcije u mozgu, a najviše utiče na san, raspoloženje, pamćenje i sposobnost da se fokusiramo.
Dopamin nam pruža i osećaj zadovoljstva kada ispunimo neki cilj ili završimo neki posao.
Kada organizmu fali dopamin, tada se javljaju simptomi kao što su umor, nedostatak motivacije, problem sa spavanjem i buđenjem, koncentracijom, i pamćenjem. Jedan od simptoma manjka dopamina može da bude i povećana želja za šećerom i kofeinom, što šteti organizmu i dovodi do raznih tegoba kao što su glavobolje, gojaznost, problemi sa varenjem itd…
Ovi simptomi mogu biti pokazatelj i drugih uzroka i zato savetujemo da posetite lekara i proverite šta može biti uzrok tegoba koje vas muče.
kako povecati motivaciju ordinacija holistic
Kako prirodnim putem povećati lučenje dopamina?
🔸Zdravlje creva značajno je za celokupno zdravlje imuniteta. Upravo je odgovarajuća ishrana, po testu intolerancije, važna za ravnotežu svih sistema kao i hormona.
🔸Jedite hranu bogatu tirozinom, aminokiselinom koja podstiče prozivodnju dopamina, to su bademi, avokado, banane, zeleno povrće, zeleni čaj, kurkuma, ginko biloba.
🔸Vežbajte, šetajte i slušajte muziku koja će vas pokrenuti da zaplešete. Kada se aktivira deo mozga zadužen za aktivnost i kreativnost, dopamin počinje da se luči. Uživajte u onome što volite.
🔸Jedan od načina da normalizujemo nivo hormona u organizmu jeste i vraćanje organizma u stanje ravnoteže uz pomoć kvantne medicine. Uz pomoć kvantne medicine tragamo za uzrokom tegoba i delujemo preventivno pre nego što bolest nastupi. Putem biorezonantne terapije ćelije vraćamo u svoj energetski balans, a samim tim i ceo organizam.
Tajna uspeha kvantne medicine je u kombinovanju znanja i metoda klasične medicine sa drevnim metodama lečenja i najsavremenijim dostignućima kvantne fizike.
Cilj je da se uspostavi ravnoteža svih važnih procesa u organizmu i pojača njegova odbrambena snaga.
Stojimo vam na raspolaganju za dodatne informacije i zakazivanje pregleda:
+381 11 324-3397
+381 69 339-1382
info@holistic.co.rs