Kako se osećati dobro svakog dana?

Najjednostavnije stvari je nekad najteže uraditi. Unos dovoljne količine vode u toku dana ne bi trebalo da nam predstavlja problem, ali često zaboravimo da pijemo vodu. Isto je i sa hranom. Znamo šta bi bilo korisno i zdravo da jedemo, a dešava se da pojedemo nešto usput, sa puno šećera i nezdravih dodataka hrani posle čega se osećamo tromo i umorno.

Otpor prema novim navikama je uobičajena pojava. Zato je najbolje početi malim koracima dok ne uspostavimo ritam. Vremenom nam zdrave navike postaju rutina, i više uživamo u njima, a kvalitet života nam se poboljšava.

Isto je i sa dobrim raspoloženjem. Sreća je naše prirodno stanje. Možda ne možemo stalno da budemo u tom stanju, ali možemo da naučimo da što više osećamo mir, zahvalnost, radost i sreću.

Ono što znamo je da ne možemo da promenimo druge ljude i da nekad ne možemo da promenimo okolnosti u kojima se nalazimo, ali možemo da menjamo naš pogled na svet, da biramo dobre ljude sa kojima ćemo da provodimo vreme, da se više smejemo, radujemo, da biramo kako ćemo da pričamo sa sobom i sa ljudima oko nas, da više brinemo o sebi, ali i o drugima.

Pokušajte svakog dana da učinite nešto drugačije za sebe – negujte sebe zdravijom hranom, lepim rečima i afirmativnim stavom prema životu.
Pored posla, nađite vreme i za odmor i zadovoljstvo. Težite ravnoteži, to je put ka zdravlju i unutrašnjem miru. 🧘‍♀️💫

 

kako se osecati dobro svakog dana