Prirodni antibiotici

Upotrebom farmeceutskih antibiotika često remetimo normalan rad digestivnog trakta jer uz patogene bakterije, antibiotici uništavaju i milione dobrih bakterija koji su neophodni za pravilan rad probave. Antibioticima ometamo i rad imuniteta i on ne uspeva sam da se izbori sa mnogim infekcijama. 

Isprobajte ovih 5 prirodnih antibiotika koji nisu štetni za zdravlje i koji predstavljaju veoma korisne darove iz prirode.

1. Beli luk

10 namirnica za čišćenje jetre

Beli luk se vekovima koristi u medicinske svrhe. Sadrži prirodan antibiotik, poseduje antivirusna, antifungalna i antimikrobna svojstva, pomaže u eliminisanju štetnih bakterija i štiti organizam.

U tradicionalnoj medicini koristi se za lečenje organa za disanje, oboljenja srca i krvnih sudova, glavobolje, bolesti organa za varenje, crevnih parazita, kožnih bolesti.

2. Propolis

anitibiotik iz prirode

Propolis nastaje preradom biljnih sokova koje pčele sakupljaju s biljaka. Propolis se odavno koristi kao prirodni antibiotik. On štiti od bakterija i jača imunitet. Za razliku od farmaceutskih antibiotika, propolis deluje i na viruse. Propolis pomaže i u lečenju kašlja, upale grla, sinusa i krajnika.

3. Ulje od origana 

prirodni antibiotici

Ulje od origana uništava patogene bakterije dok dobre bakterije ostaju netakntute. Ovo je veoma moćan antibiotik koji ima antivirusna i antifungalna svojstva. Ulje origana sadrži lekoviti sastojak karvakrol, koji ima snažna antibakterijska svojstva. Ulje origana veoma dobro utiče na infekcije i jednako dobro deluje kao i klasični antibiotici.

4. Ehinacea 

Ehinaceja

Ehinacea se koristi za tretiranje raznih infekcija. U alternativnoj medicini se uglavnom koristi za rane, dijareju, bakterije, viruse i prehlade jer je poznato da je veoma korisna protiv bakterije staphylococcus aureus. Ehinacea jača i štiti imuni sistem. Posebno je delotvorna za prevenciju prehlade, kijavice i upale uha.

5. Manuka med

prirodni antibiotici

Manuka med je vrsta meda sa jakim protivupalnim delovanjem. Upotrebljava se za tretiranje prehlade, tegoba kod disajnih puteva, probavnih i drugih gastrointestinalnih poremećaja, u lečenju kožnih problema, rinitisa i sinusitisa. Manuka med može da pomogne pri lečenju raznih vrsta bakterija koje obično inficiraju rane. 

Pre svake upotrebe biljaka i lekova preporučujemo da se konsultujete sa lekarima. Zakazivanje konsultacija i pregleda kvantne medicine u ordinaciji Holistic na brojeve telefona:  +381 11  324-3397 i +381 69 339-1382