Kako prepoznati znakove i usporiti starenje organizma?

Jedna od čudesnih mogućnosti ljudskog tela je da može da nam ukaže na moguće probleme koji nastaju u nama. Malim signalima može da nas upozori da nam je zdravlje na ivici pre nego što dođe do ozbiljnih i često nerešivih problema.

Bore, ten, stanje kose, naši pokreti mogu da nam pokažu da nam je biološka starost veća od kalendarske starosti. Biološka starost je u stvari prava starost i može u znatnoj meri da se razlikuje od vaših godina. Nije redak slučaj da smo sreli neku osobu kojoj smo znatno omašili godine, jer ili izgleda mladje ili mnogo starije.

Evo nekoliko znakova starenja i šta činiti.

Usporiti starenje organizma – crvene oči

Crvene oči mogu da govore više od toga da li smo alergični na nešto ili predugo buljimo u ekran. Hronično crvenilo u očima može da ukazuje na hroničnu upalu i probleme u radu jetre i žučne kese.

Alkalna ishrana bogata antioksidantima pomaže pri upalama i usporava starenje. Ravnoteža u ovakvoj ishrani bi trebalo da iznosi – 80% alkalnih namirnica (voće, povrće…) i 20% kiselih (proteini, ugljeni hidrati, masti…).

Među najboljim namirnicama za borbu protiv upala nalaze se: sladak krompir, krastavci, bademi, orasi, beli luk.

Prepoznati znakove – otekli kapci i podočnjaci

Oči nisu samo ogledalo duše već kroz njih može da se proviri i u vaše zdravlje. Otečeni kapci mogu da budu znaci za umor, alergije, lošu funkciju štitne žlezde ili zadržavanje vode u telu. U velikom broju slučajeva otečeni kapci su povezani sa oksidativnim stresom kada se akumuliraju štetni slobodni radikali i štete organizmu.

Prvi uslov za ublažavanje oksidativnog stresa je alkalna ishrana, odnosno izbacivanje prerađevina iz ishrane. Uz to, korišćenje alkalnih namirnica – celera i peršuna smanjiće otečene kapke tako što će podstaći jetru i bubrege na izbacivanje toksina iz organizma.

Uz promenu ishrane, ako već imate promene na licu, preporučujemo terapiju RMF  Bio Cybernetic metodom. Tretman koristi biokibernetske principe da bi stimulisao samoisceljujuće snage tela i postigao najbolje estetsko-medicinke rezulltate. Koristan je i za podmlađivanje i toniziranje lica, smanjivanje podočnjaka i natečenog izgleda lica.kako-usporiti-starenje

Usporiti starenje organizma – bore i opuštena koža

Bore i opuštena koža su signali starenja, ali mogu da se jave i kod osoba u dvadesetim godinama. Postoje kreme i šminka koje to pokriju, ali se time ne rešava problem.

Bore ukazuju i na moguće probleme sa varenjem, opterećenjem jetre ili nedostatkom kiseonika u ćelijama.

Hranite kožu zdravim alkalnim namirnicama – peršunom, kupusom ili kurkumom. Unosite mnogo vode i limuna. Započnite dan mlakom vodom sa limunovim sokom. Jedite kupus – on čisti krv vitaminom C i sumporom. Veoma jak antioksidant koji pojačava cirkulaciju je i kurkuma. U jednom od prethodnih tekstova smo pisali o eliksiru od kurkume koji je odličan za celokupno zdravlje.

Usporiti starenje organizma – promene boje kože i javljanje grubih površina

Ako je koža isuviše suva i sve manje glatka, proverite štitnu žlezdu. Slabe funkcije te žlezde mogu da budu izazvane slabijim lučenjem adrenalina koji daje energiju organizmu. Štitna i nadbubrežne žlezde koje luče adrenalin zavise od funkcija tankog i debelog creva i njihove efikasnosti u izbacivanju toksina iz organizma.

Brzina starenja zavisi direktno od oslobadjanja toksina.

Kako se boriti protiv toga?

  1. Pre svega alkalizujte svoj organizam. Povećajte unos alkalnih namirnica, čajnih napitaka, a izbacivanje kofeina i veštačkih šećera doprineće da vaš organizam iz zdravijih namirnica koristi hranljive materije koje održavaju vašu energiju i isceljuju organe.alkalna-ishrana
  2. Promenite ishranu – hranite se po testu intolerancije
  3. Unosite dovoljno tečnosti – biljne čajeve, vodu
  4. Radite redovno detoksikaciju celog organizma 
  5. Bavite se fizičkom aktivnošću- Jogom
  6. Negujte se, radite limfnu drenažu i zatezanje kože uz pomoć holističkih estetskih tretmana

Kod nas u ordinaciji je jesenje sniženje na pakete holističkih estetskih usluga. Sada je idealno vreme da udovoljite sebi, podmladite se i revitalizujete uz pomoć RMF holističkih estetskih tretmana.

30 % popusta na RMF pakete

U paket od 6 RMF tretmana lica (ili bilo kog dela tela) spadaju:

  • 1 limfno aparaturno pakovanje
  • 2 ručne limfne drenaže

U paket od 12 RMF tretmana lica (ili bilo kog dela tela) spadaju:

  • 4 limfna aparaturna pakovanja
  • 4 ručne limfne drenaže

Zakažite i dodatno se informišite o RMF estetskim tretmanima, testu intolerancije i terapijama na kvantnom aparatu QXCI, na brojeve telefona: +381 11 324-3397 ,  +381 69 339-1382