4 strategije za rešavanje alergija na duge staze

Alergije posebno znaju da budu uporne u proleće i krajem leta. U holističkom pristupu tragamo za uzrokom nastanka alergija jer na taj način možemo sprečiti njihovo ponovo ispoljavanje.

Kada regulišemo ishranu i iscelimo creva, sezonske alergije vrlo brzo nestaju. Alergije se mogu javiti i ukoliko postoji sindrom propustljivih creva – poremećaj digestivnog trakta koji nastaje kada bakterije i toksini imaju slobodan prolaz u krvotok.

Kada otklonimo gluten i druge alergene iz ishrane, lečimo propustljiva creva, smanjujemo i pojavu alergija.

Ključ izlečenja je u zdravim crevima. Ove 4 strategije mogu da vam pomognu da se rešite alergija na duge staze:

1. Zamenite loše namirnice dobrim. Prvi korak ka zdravim crevima jeste eliminacija namirnica koje vam ne odgovaraju. Eliminišite česte okidače alergija kao što su pšenica, mlečni proizvodi, alkohol, kukuruz. Jedite celovitu hranu, bogatu vlaknima, protivupalnu hranu, fitonutrijente. Izbegavajte šećere i trans masti. Fokusirajte se na zdrave masti, hladno ceđeno maslinovo ulje, avokado, omega-3 masne kiseline (sardine, haringe, divlji losos).

2. Koristite nutrijente koji će isceliti creva – kao što su probitoici koji smanjuju upalne procese u organizmu i poboljšavaju varenje dobrim bakterijama. Pored probiotika koristite glutamin, cink, kurkumin i riblje ulje. Koristite kvercetin koji ima anti-histaminska i anti-inflamatorna svojstva i koprivu koji mogu umanjiti simptome alergija.

3. Regulišite stres. Stres, nepovezanost uma i tela, može oštetiti crevnu floru i pogoršati sezonske alergije. Praktikujte vežbe relaksacije, kao što su joga i meditacija.

4.  Spavajte. Optimalan san je ključ za zdravlje creva. Istraživanja pokazuju da nekvalitetan san povećava inflamaciju u organizmu što može dovesti i do hroničnih bolesti. Težite da imate čvrst san 8 sati.

Često se dešava da pacijenti imaju problem sa aditivima u hrani, pesticidima i zagađenjem. Testom intolerancije, pored namirnica, možemo otkriti i da li ste intolerantni na buđ, prašinu ili grinje. 

Hronične upale u organizmu koje doprinose razvoju sezonskih alergija i drugih bolesti, dolaze iz mnogo izvora:

  • industrijska hrana, bogata šećerima
  • inflamatorne masti i trans masti
  • manjak fizičke aktivnosti
  • stres
  • alergija i intolerancija na hranu
  • sakrivene hronične infekcije, virusi, bakterije, paraziti, alergeni i toksini iz okoline

Zdrave životne navike i naši svakodnevni izbori su koren našeg zdravlja i dobrog osećaja. Nije lako biti stalno u kontaktu sa sobom i osluškivati potrebe organizma, ali upravo malim koracima možemo promeniti neke od glavnih stvari koje nas vode ka putu ozdravljenja.

Naša preporuka za rešavanje alergija je ishrana prema testu intolerancije, terapije kvantne medicine, homeopatski preparati i Bahove cvetne esencije. Sinergijom prirodnih i nežnih metoda, možemo eliminisati alergije na duge staze, uspostaviti unutrašnju ravnotežu i poboljšati sveukupno zdravlje.

Dijagnostički pregled i test intolerancije možete zakazati na brojeve telefona: +381 11  324-3397  +381 69 339-1382