Alergija ili prehlada? Kako prepoznati simptome?

Ova godina nas je sve zatekla virusom, ali ni sezona alergija nam baš ne da mira. Imuno ćelije i antitela mogu da nas zaštite od prehlade ili virusa, a sa pravom podrškom i prevencijom možemo da ostanemo zdravi tokom cele godine. Kako bismo podržali imuni sistem, prvo bi trebalo da uvedemo određene zdrave navike i da promenimo način ishrane. Sa odgovarajućim nutrijentima, izbegavanjem određene hrane, naše telo može da otkrije, otkloni i lakše se izbori sa bakterijama i virusima iz organizma. Izbegavanjem određenih namirnica koje nam ne prijaju, možemo da smanjimo reakciju na polen, trave, korenje i ostale alergene koji trenutno cvetaju. 

Kako znate da li imate alergije ili ste prehlađeni?

U zavisnosti od toga koje simptome imate i koliko traju, možete da otkrijete da li ste prehlađeni ili patite od alergija.
Prema holističkom principu, isto bolesno stanje pa i alergije se razlikuju. Individualan i holistički pristup tretira specifičnosti i slaba mesta svakog ponaosob i sagledava osobu sa svih strana – na telesnom, mentalnom i emotivnom nivou. Tretira se uzrok problema i na taj način otklanjaju simptomi i sama bolest.

 

Kako razlikovati simptome prehlade i alergija?

 

kako razlikovati alergije i prehlade

 

🌿Uglavnom se krajem leta javljaju simptomi alergija i traju nekoliko nedelja, a prehlada traje nekoliko dana.
🌿Tokom prehlade se često javlja povišena temperatura i malaksalost, dok kod alergije ovi simptomi izostaju.
🌿Kod alergije sekret u nosu je obično bistar i obilan, dok je kod prehlade sekret gust.
🌿Kod alergije se često javlja svrab u nosu, u očima i grlu, a zbog slivanja sekreta može doći i do kašlja.

Imuni sistem povezuje sve naše sisteme u telu i u konstantnoj je komunikaciji sa njima. On odlučuje kako hrana i čestice koje udišemo utiču na nas. Kada udišemo polen, prašinu, buđ i druge alergene, imuni sistem obaveštava ostatak tela da li da budemo osetljivi iili imuni na spoljašnje faktore. 

Kada dođemo do uzroka problema, možemo delovati na alergije, migrene, infekcije, astmu, probleme sa spavanjem, varenjem. 

Uz pomoć kvantne medicine možemo da tragamo za uzrokom disbalansa unutar organizma, a testiranjem osetljivosti na određene namirnice možemo otrkiti šta ometa zdravu funkciju našeg imunog sistema i na koji način možemo da ga dovedemo u stanje ravnoteže. 

60-80% našeg imunog sistema se nalazi u gastrointestinalnom traktu. Zdrava creva su prva tačka odakle počinjemo da jačamo imuni sistem. Topla kuvana, domaća hrana, celovitog zrna, zdrave masti, zeleno povrće i što manje mlečnih proizvoda, rafinisanih i industrijskih proizvoda i šećera, pružaju pravu podršku našem imunitetu.

Emocionalni i fizički stres takođe mnogo utiču na imuni sistem. Zato je važno imati redovnu umerenu fizičku aktivnost i uvesti tehnike opuštanja koje vam prijaju kako biste se rasteretili svakodnevnog stresa. To može biti meditacija, joga, vežbe disanja, qi gong. Vežbe i kvalitetan san, balansiraju hormone stresa, podstiču varenje i pomažu imunitetu da ojača.

Prevencija je najbolji vid odbrane od virusa, bakterija i alergija. 

Kako poboljšati imuni sistem?

– Proverite šta jedete tokom dana, vodite dnevnik ishrane. Utvrdite testom intolerancije na šta ste intolerantni.

– Proverite koji vitamini i minerali su vam potrebni. Preporuka je da unosite vitamin C, cink, vitamin D i probiotiske bakterije

– Proverite status vašeg imunog sistema dijagnostikom kvantne medicine

– Uključite homeopatske preparate 

– Bezbolnim i efikasnim terapijama iz domena kvantne medicine koje su se pokazale izvanrednim, dovedite telo do ravnoteže i zdravlja 

Dijagnostiku, terapije kvantne medicine i predlog ishrane i suplementacije, možete dobiti kod nas u ordinaciji Holistic. Pozovite nas i informišite se dodatno o holističkom lečenju alergija. 

Holistic tim stoji vam na raspolaganju za sve dodatne informacije: +381 11 324-3397 +381 69 339-1382