Detoksikacija limfnog sistema

Čest umor, otečenost, glavobolje ili hronične upale mogu biti dobri pokazatelji da je naš limfni sistem opterećen toksinima i da usporeno funkcioniše. Ukoliko osećamo neke od simptoma, to znači da je vreme za detoksikaciju.

Limfni sistem je veoma značajan za rad imunološkog sistema, proces razmene materije i funkciju organa. On se sastoji od mreže limfnih kapilara,  koji prenose limfu kroz koju prolaze toksini, virusi, bakterije i sve ono što je potrebno da otklonimo iz organizma. Ukoliko se hranimo nezdravo i imamo nezdrave navike, toksini se talože, što može dovesti do upala i bolesti. Zato je dobro da se krećemo, unosimo dovoljno vode i jedemo hranu koja odgovara našem organizmu. 

Simptomi opterećenog limfnog sistema su čest umor, suvoća kože, naduvenost, bolni zglobovi, otežano varenje, glavobolja, česte prehlade i upale.

 

 

detoksikacija oridnacija holistic

Šta to pokeće limfu i eliminaciju toksina?

1. Fizička aktivnost 

Šetnja, joga, ples, vožnja bicikla mogu da povećaju pritisak u limfnim čvorovima i da na taj način pokrenu limfu. Ukoliko dugo sedite, istežite se i radite čučnjeve. Ukoliko vežbate jogu, vežbe inverzije mogu biti veoma korisne jer okreću tok krvi i limfe i na taj način pokreću organizam.  

 2. Ishrana prema testu intolerancije

Unosite što više povrća i voća koji vam odgovaraju po testu, tako ćete unositi dovoljno vitamina, minerala i enzima koji pomažu razlaganje toksina. Ujutru popijte bar pola litre vode pre doručka kako biste pokrenuli čišćenje od toksina. Brinite o crevima, unosite probiotike kako biste napravili zaštitu u crevima koja sprečava propusnost toksina, virusa i bakterija.  

3. Suvo četkanje tela

Pre tuširanja, četkajte telo od stopala, kružnim pokretima, ka srcu, od dlanova prema ramenima i vratu. Na ovaj način pokrenućete cirkulaciju, otvoriti pore i stimulisati rad limfnog sistema. 

4.  Praktikujte limfnu drenažu

Ova masaža pokreće drenažu limfe i toksine iz organizma. Ovo je veoma efikasna masaža kojom se može pokrenuti čak oko 70 posto stagnirajuće limfe!

 5. Duboko disanje

Dišite iz stomaka bar 5 minuta dnevno. Sedite sa ravnom kičmom, i dok udišete, izbacite stomak napred, kao da se u stomaku nalazi balon. Izdahnite i ponavljajte ovu vežbu 5 minuta. Na ovaj način ćete se opustiti, otpustićete stres koji utiče na limfni sistem i pokrenućete dobre procese u telu.

Tretmane limfne drenaže, test intolerancije i terapije kvantne medicije možete zakazati u ordinaciji Holistic:  +381 11 324 3397, +381 69 339-1382