Kako lečiti migrenu prirodnim putem?

Šta uzrokuje vašu migrenu?

Postoje različiti uzroci migrene, a klasična medicina nema uvek najbolje rešenje za njen uzrok.

Trebalo bi razlikovati migrene koje se javljaju u toku ciklusa i one koje se javljaju nekog drugog dana u mesecu. One se uglavnom javljaju kao prosledica promene krvnog pritiska, neurotransmitera u glavi ili grčenja mišića – često u predelu vrata. Veoma važnu ulogu igra neurotransmiter – serotonin.

Menstrualni ciklus i migrena

Mnoge žene pate od hormonalnih migrena. Ovaj tip migrene se javlja kada je nivo hormona u fluktuaciji. Tada se dešava veliki pad estrogena. Ovo se uglavnom događa 14. dana ciklusa, oko ovulacije ili pred menstruaciju. Kako nivo estrogena opada, tako i nivo serotonina takođe opada, kao i krvni pritisak. Ceo ovaj proces povećava rizik od razvoja migrene.

Ali zašto neke žene pate od migrena a neke ne? Razlog može da bude i estrogenska dominacija.

Česti uzroci visokog nivoa estrogena:

  • Visok procenat masti, estrogen se stvara u masnom tkivu
  • Povećan unos hemijskih supstanci – pesticidi
  • Usporen rad jetre

Migrena i tirodna žlezda

Otežan rad tiroidne žlezde takođe uzrokuje migrenu. Tiroidna žlezda utiče na ciklus, nivo serotonina, mišiće i cirkulaciju krvi u mozgu.

Ishrana i migrena

Još jedan uzrok migrene je i loša ishrana. Neke namirnice utiču na serotonin a samim tim i na krvni pritisak. Hrana koja uzrokuje migrenu sadrži gluten, kazein, alkohol, kofein i različite aditive. Mnogi naši pacijenti koji su promenili način ishrane po testu intolerancije, spontano su se rešili migrene.

Stres

Stres utiče na neurotransmitere u mozgu, krvni pritisak i mišiće. U velikom broju slučajeva migrena se javlja posle velikog stresa. Kako biste smanjili stres i opustili mišiće vrata, preporučujemo da povećate unos magnezijuma, biljnih čajeva kao i upotrebu etarskih putem inhalacije.

Toplo – hladno

Snažne fluktuacije temperature takođe utiču na krvne sudove u mozgu. Nekada tuširanje naizmenično toplom i hladnom vodom može da smanji intenzitet migrene.

Hidratacija i fizička aktivnost

Pojačajte unos tečnosti kao i fizičku aktivnost kako biste povećali vitalnost celog organizma.

Prirodno rešenje za migrenu i disbalans hormona:

  • Ishrana po testu intolerancije
  • Terapije kvantne medicine
  • Kompleksna homeopatija GUNA
  • Prirodni suplementi koji mogu da smanje fluktuaciju estrogena
  • Hidratacija
  • Fizička aktivnost

Individualna terapija – Kvantna medicina

Kvantna medicina pokreće i reguliše imunološki, nervni i endokrini sistem, rasterećuje sve organe i uspostavlja balans celog organizma. Kompleksnom homeopatijom GUNA rasterećujemo i balansiramo neurotransmitere u mozgu. U deo holističke terapije i prirodnog rešavanja disbalansa hormona koristimo i Bahove kapi koje su se pokazale kao izvanredna podrška u balansiranju emocija i misli.

U ordinaciji kod nas je moguće uraditi pregled najsavremenijim QXCI aparatom kvantne medicine i utvrditi disbalans celog organizma. Posle toga, dobijate određenu terapiju koja je prilagođena isključivo vašem stanju organizma.

 

Zakažite pregled: +381 11 324 3397, +381 69 339 1382