Kvercetin – bioflavonoid za zdravlje i jak imunitet

Imuni sistem predstavlja prvu liniju fronta protiv infekcija, bakterija i virusa, a najbolji način da sprečimo bolest je jak imunitet. Ishrana i životne navike predstavljaju osnovu dobrog rada funkcije imunog sistema, ali određeni suplementi su se pokazali kao veoma efikasni u jačanju imuniteta. Jedan od njih je kvercetin, bioflavonoid koji se nalazi u jabukama, šljivama, crvenom grožđu, zelenom čaju, crnom luku.

U brojnim studijama se pokazalo da je kvercetin najaktivniji od svih bioflavonoida, a mnoge biljke svoja lekovita svojstva duguju upravo kvercetinu.

Kvercetin ima protivupalna i antioksidantna svojstva. Kvercetin je odlična terapija u lečenju alergija i virusa.

Istraživanja pokazuju da kvercetin smanjuje pojavu virusa i povećava mentalne sposobnosti usled stresa i fizičkog napora koji inače slabe imuni sistem.kvercetin

Kvercetin pozitivno deluje na brojne funkcije enzima u organizmu, deluje protivupalno, antialergijski, antivirusno.

Odličan je protivupalni agens jer blokira početni stadijum zapaljenskih procesa u organizmu i slabljenje imuniteta.
Bromelain koji se nalazi u ananasu i kvercetin sinergijski deluju veoma efikasno.

Kvercetin je prirodna zamena za lekove protiv virusa

Kvercetin smanjuje oštećenja i iritacije uzrokovane slobodnim radikalima, sprečava histaminski odgovor koji uzrokuje alergijske reakcije, dok bromelain deluje kao enzim koji sprečava delovanje različitih metabolita koji podstiču upalne procese. Dodatno, istraživanja su pokazala da bromelain poboljšava apsorpciju kvercetina pa samim tim i njegovo delovanje.

U odgovarajućoj, raznovrsnoj i izbalansiranoj ishrani sadržaj kvercetina najčešće se kreće od 15 do 500 mg dnevno, što ima izuzetno dobro preventivno značenje za zdravlje. 

Kombinujte svakodnevno ananas sa jabukom, kupinama, borovnicama ili orašastim plodovima kako biste uneli odgovarajuću količinu ovih fitonutrijenata.