Saveti za zdravu, nahranjenu i sjajnu kožu

Kako da vaša koža bude zdrava tokom cele godine?

Ako imate problema sa kožom, možete na prirodan i zdrav način da poboljšate njeno stanje vežbama, pravilnom ishranom i redovnom negom.
Neki ljudi su rođeni sa lepom kožom jer im je takva genetika, ali svako može da ima zdravu i lepu kožu ukoliko stekne zdrave navike.

Saveti za zdravu, nahranjenu i sjajnu kožu

1. Smanjite pušenje 

Pušenje dovodi do prevremenog starenja i ostavlja različite posledice na telo i na kožu.

2. Koristite prirodne kozmetičke proizvode

Postoji zabluda o tome da što više proizvoda koristimo, brže i bolje ćemo postići rezultate čišćenja, hidratacije i zatezanja kože. Međutim, najveća greška koju možemo da učinimo za svoju kožu je korišćenje mnogo komercijalnih proizvoda koji imaju trenutno delovanje na kožu i koja mogu da izazovu različite alergije ili iritacije. Koži je potrebna jednostavna nega.
Zdrava, nahranjena, baršunasta koža zahteva nežno čišćenje, prirodna ulja i kreme. Preporučujemo jednostavnu negu proizvodima od prirodnih sastojaka.

3. Budite strpljivi

Prirodna nega zahteva vreme i navikavanje kože na njen prirodni ritam. Preparate i rutinu bi trebalo da menjamo sezonski. Na primer, leti bi trebalo da koristimo laganije kreme i hranljive tonike, a zimi ulja i kreme koje štite kožu od hladnoće i vetra.

4. Nahranite kožu pred spavanje

Veoma je važno da redovno čistite kožu. Čišćenje kože pred spavanje podrazumeva čišćenje šminke, blagi piling, masku i kremu koja će vam nahraniti kožu i držati je svežom.

5. Vaša koža je odraz vaših životnih navika

Kako možete da korigujete i poboljšate vaše navike, odnosno da kožu ishranite iznutra?

  • Hranite se po testu intolerancije. Otkrijte namirnice koje vam ne odgovaraju i na koje ste intolerantni.
  • Uključite više sirove hrane u vaš režim ishrane.
  • Pijte dovoljno vode tokom dana.
  • Budite umereni u konzumiranju alkohola
  • Spavajte 7-8 sati
  • Redovno vežbajte
  • Hodajte
  • Naučite nekoliko anti stres tehnika kao što su meditacija ili joga.
  • Izbegavajte sunčanje između 9 i 17h.

Koristite prirodne, neinvazivne tretmane lica i tela kojima možete da pomognete koži da se regeneriše i na ćelijskom nivou dobije sve ono što joj je potrebno. Pomozite joj da uspostavi svoj prirodni ritam. Za više informacija posestite našu stranicu RMF tretmana ili nas pozovite.  381 11  324-3397 , +381 69 339-1382 , info@holistic.co.rs