Dva mozga u našem telu – prvi, intelektualni hardver, drugi mozak – creva, emocionalni navigacijski sistem

Većini nas je poznat osećaj kad nešto osetimo „u utrobi”, kad osetimo bljesak intuicije negde iz dubine našega tela. To je normalno jer se jedan mozak nalazi u našoj glavi, a drugi – u crevima.

 

Kad nešto pomislimo, u neuronima u našoj glavi opažaju se malene iskre elektriciteta. Mozak u našoj glavi je hardver za naše misli. Ali, kad iskusimo spoznaju iz dubina utrobe, ili intuiciju, majušne iskre elektriciteta zaiskre u našem drugom mozgu – stomaku.

Dok prvi mozak služi kao naš intelektualni hardver, drugi mozak – creva – su naš emocionalni navigacijski sistem. Bez njega smo „izgubljeni”.

 

 

U poslednjih 25 godina naučnici su napravili zapanjujuća otkrića i dokazali ovu tvrdnju, jer se pokazalo sledeće: Kada imamo misli i osećanja, tada stvaramo hemijske supstance u mozgu. Nazvali su ih neuropeptidima. Neuro, jer su pronađeni u mozgu; peptidi, jer je reč o molekulama nalik proteinima.

To znači, jedan deo mozga ne komunicira s drugim bilo kojim ljudskim jezikom, već preciznim jezikom neuropeptida, odnosno vrlo preciznim hemijskim supstancama.

Možete da zamislite te supstance kao ključeve, koji se uklapaju samo u određene ključaonice.

 

Imunoćelije nas štite od infekcija, raka i degenerativnih bolesti

U zidovima ćelija drugih neurona se nalaze mali receptori, koji odgovaraju tim ključaonicama. Utvrđeno je, da se takvi receptori ne javljaju samo u mozgu, već svuda u telu, na primer u imuno-ćelijama. Imunoćelije nas štite od infekcija, raka i degenerativnih bolesti.

Drugim rečima znači da imunoćelije konstantno registruju naš unutrašnji dijalog. Mi ne možemo da imamo nijednu misao, nijedan osećaj, ni emociju, a da imunoćelije to ne znaju uz pomoć specifičnih receptora.

 

Imunoćelije ugrožene zbog negativnih osećaja i emocija

Ovo saznanje potkrepljuje sada već staru pretpostavku da su imunoćelije nekog čoveka, koji se duže vreme mučio ili brinuo oko nečega, takođe ’pune briga’ i tako podložnije padu imuniteta, razvoju bolesti, raku, degenerativnim bolestima itd. Ove imunoćelije vode istiunutrašnji dijalog kao i ćelije mozga.mozak-i-stomak

U imunoćelijama nisu samo receptori za neuropeptide; one su takođe u stanju da proizvode iste hemijske supstance kao i mozak koji misli. Ovo važno saznanje znači da imunoćelije mogu da misle; njihove misli doduše nisu lingvistički strukturirane i ne mogu se zbog toga izraziti jasnim jezikom, ali se ipak proizvodi isti hemijski kod, koji proizvodi i mozak dok misli. Imunoćelija je, dakle, jedno malo, svesno biće.

Imunoćelija izgleda kao lutajući neuron, a imunosistem kao lutajući nervni sistem. U poslednjih 10-15 godina je otkriveno, da se to ne odnosi samo na imunoćelije, već i na druge ćelije. Ćelije stomaka proizvode iste supstance kao i mozak, koji misli, ćelije debelog creva…

Kada, dakle, kažemo: ’Moj stomak mi kaže to i to’, to treba uzeti potpuno doslovno, jer stomak proizvodi iste supstance kao i misleći mozak. Stomak ne poznaje sumnju u sebe, zato su ti ’stomačni osećaji’ verovatno još tačniji.

 

Imamo telo koje misli

Sada, dakle, znamo da imamo telo, koje misli. Gde god pogledamo, nalazimo isti fenomen: ćelije srca, ćelije bubrega, ćelije kože proizvode iste hemijske supstance kao i mozak.

Kada kažete, ’srce mi je teško od brige’, tada je vaše srce doslovno natovareno tužnim hemijskim supstancama; kada kažete, ’Pući ću od radosti’, tada je vaša koža puna srećnih, antidepresivnih molekula pod nazivom imiprimin. Sadržaj interleukina i interferona, antikancerogenih sredstava, raste kod radosti i veselja – i to ne samo u koži i krvotoku. Sa druge strane se u slučaju straha, nesigurnosti i ljutnje povećava sadržaj hemijskih supstanci, kao što su kortizon, adrenalin ili noradrenalin, koji ako smo duže izloženi, razaraju imuno sistem.

———————————

Bolest počinje energetskim poremećajem. Neravnoteža u telu u vidu promene suptilne energije pojavljuje se mnogo ranije nego sto se pojave simptomi bolesti. Veoma je važno da na vreme dijagnostikujemo  neravnotežu na energetskom nivou jer ćemo dobiti rano upozorenje u vezi našeg zdravstvenog stanja.

———————————

Holistički pristup

QXCI je najbolji primer holističkog pristupa dijagnostici i terapijama. QXCI kombinuje snagu kompjutera i energetskih talasa.

Pre terapijskog tretmana  neophodno je uraditi  test intolerancije na osnovne životne namirnice. Ishrana po testu intolerancije je početni i nezaobilazni korak u sistemu lečenja.

Šta se postiže kvantnim terapijama?

Pre svega podizanje opšte imunobiološke sposobnosti, aktiviranje detoksikacionih sistema, postizanja metaboličkog balansa- mršavljenje , hormonske stabilizacije, postizanje mentalne i emotivne stabilnosti u organizmu.

Tretmani relaksacije

RMF  Bio Cybernetic je revolucionarna  jedinstvena metoda u estetsko medicinskim  tretmanima.

Osnovno načelo uređaja je potpuno različito od bilo koje konvencionalne metode. Zasnovano je na osnovnom prirodnom regulatornom mehanizmu organizma a to je naše energetsko biokibernetsko polje.

Zakažite i dodatno se informišite o pregledima i tretmanima:

+381 11 324-3397
+381 69 339-1382
info@holistic.co.rs