Kako izbalansirati hormone prirodnim putem?

Da biste izbalansirali hormone neophodno je da izbalansirate šećer u krvi. Trebalo bi smanjiti i vremenom izbaciti kofein, šećer, namirnice koje vam ne odgovaraju i imati izbalansirane obroke. Takođe, potrebno je očistiti organizam od toksina i unositi namirnice koje imaju anti inflamatorna svojstva; uzimati dovoljno minerala i vitamina, i biti u pokretu.

Hormoni imaju jednu od najvažnijih funkcija u našem organizmu. Oni kontrolišu našu kilažu, varenje, raspoloženje, koncentraciju, energiju, san i libido.untitled-design-7

Našem telu su potrebne određene namirnice koje podstiču proizvodnju hormona i koje ih drže u ravnoteži. Ako ne unosimo dovoljno ovakvih namirnica naše telo ne može da proizvede određene hormone ili da održava hormonalni balans jer nema dovoljno pomagača koji bi učestvovali u njihovoj proizvodnji. Šta god da jedete, ili pomaže u pravilnom funkcionisanju hormona ili uzrokuje disbalans. 

Najosnovija stvar je da svakodnevno čistimo organizam, izbegavajući namirnice koje nam ne prijaju i unoseći sve više onih koje čine da naše telo bude u ravnoteži.

Kako možete da uspostavite hormonalni balans?

 1. Izbalansirajte unos šećera

Unos šećera, ugljenih hidrata i kofeina remeti naše hormone i uzrokuje veliku neravnotežu u organizmu. Telu je potrebna kvalitetna hrana koja će pomoći izgradnji i zdravoj funkciji hormona i neurona u mozgu. Ako konstantno unosite veliku količinu šećera, vaše telo će biti u stanju hormonalnog haosa.

Smanjite unos šećera i hleba, jedite namirnice bogate proteinima, zdravim mastima, i povrće. Ovo će vam pomoći da izbalansirate šećer u krvi i nivo kortizola, a samim tim i odnos svih hormona u organizmu.

 1. Rasteretite i očistite organe od toksina

Pored toksičnih namirnica i supstanci iz kozmetike koje unosimo svaki dan, našoj jetri i celom organizmu je potrebna pomoć. Jetra pomaže hormonima da budu u ravnoteži ali ako je opterećena, otežan je i sam proces balansiranja hormona. Kako rasterećujete organe od toksina tako omogućavate celom organizmu da lakše funkcioniše, a prohodnost i razmena hranljivih materija je bolja.

Kako možete da rasteretite organizam i poboljšate funkciju hormona?

Kako to postižemo?

 1. Identifikujemo, a zatim uklanjamo uzrok disbalansa u organizmu.
 2. Regulišemo blokade protoka energije u telu
 3. Smanjujemo i potpuno otklanjamo simptome koji nas muče

Optimalnom ishranom i terapijama na QXCI aparatu podižemo opšte imunobiološke sposobnosti, aktiviramo detoksikacione sisteme, postižemo metabolički balans- mršavljenje , hormonsku stabilizaciju, mentalnu i emotivnu stabilnost u organizmu.

3. Jedite namirnice koje imaju antiinflamatorna svojstva

Ishana proteinima, zdravim mastima, antioksidantima kojim je bogato povrće i voće, i izbegavanje glutena, šećera, pšenice je krucijalno za zdravlje hormona.

Hranite se ovako bar mesec dana i uverite se sami u bolje funkcionisanje vaših hormona.

balans hormona holistic

 

Napomena: Ove namirnice važe za one ljude kojima se po testu intolerancije savetuje da ih unose, ukoliko vam neka namirnica ne odgovara, savetujte se sa vašim lekarom ili nutricionistom kako biste ih zamenili nekom drugom korisnom namirnicom.

 1. Unosite dovoljno minerala, vitamina i probiotika

Dodaci ishrani su veoma važni za zdravlje i balans hormona. Ovo su samo neki od njih.

 • Riblje ulje
 • Probiotici
 • B vitamin
 • Magnezijum
 • Vitamin D3

Optimalna ishrana, vežbe, hodanje, disanje, meditacija, odmor čine čuda za naše hormone. Terapijama na QXCI aparatu dolazimo do energetskog, biohemijskog, organskog i harmoničnog, snažnog i efikasnog organizma!

Pregled na QXCI kvantnom aparatu i test intolerancije možete zakazati na telefone: +381 11 324-3397 +381 69 339-1382