Kako očistiti organizam od šećera za 10 dana?

Za prekomernu težinu i zdravstvene probleme godinama smo krivili masti. Međutim, istraživanja su pokazala da je glavni uzrok gojaznosti, dijabetesa, bolesti srca, demencije, neplodnosti – šećer.

Velike količine šećera unosimo svaki dan, a on se krije i u zdravoj hrani. U jednom od prethodnih tekstova smo pisali o tome kako šećer izaziva zavisnost. 

Kako se kompletno očistiti od šećera za 10 dana?

1.Odlučite se za detoks

Zapitajte se – Da li mogu bez slatkiša i namirnica koji su puni šećera? Da li se dobro osećam kada jedem šećer? Da li imam veliku potrebu za šećerom i ugljenim hidratima? Ispunite ovaj test, saznajte da li ste zavisni od šećera. Odgovori na ta pitanja će vam pomoći da odredite nivo zavisnosti od šećera i lakše ćete se odlučiti za borbu protiv prekomerne potrebe za slatkišima.

2. Izbegavajte kalorične napitke

Kalorije iz pića su gore nego iz hrane zato što se brže apsorbuju u organizmu i povećavaju nivo šećera u krvi. Napici koji sadrže mnogo šećera povezana su sa gojaznošću i dijabetesom tip 2.   seser lose utice na zdravlje

3. Budite istrajni

Zavisnost od šećera ne može da se prevaziđe ukoliko unosimo čak i male količine šećera. Važno je da izdržite ceo detoks 10 dana.

4. Jedite namirnice bogate proteinima

Proteini će vam pomoći da izbalansirate nivo šećera u krvi. Unos proteina smanjuje prekomernu potrebu za slatkišima. 

5. Unosite zdrave masti

Unos zdravih masti – avokado, maslinovo ulje, riba, koštunjavo voće, pružiće osećaj sitosti i izbalansiraće nivo šećera u krvi.

6. Jedite prave ugljene hidrate

Izbegavajte peciva, hleb, žitarice i mahunarke narednih 10 dana. Jedite svo drugo povrće u količinama koje želite.

7. Napravite plan  

Ne ulećite u prvu prodavnicu kad vam „padne” šećer i ne kupujte prvo što dohvatite već uvek držite pri ruci neku zdravu užinu. Kada ste u pokretu i na poslu, najbolje je poneti zdrave namirnice od kuće.

Gluten-stop

8. Izbegavajte gluten i žitarice

Izbegavajte sve žitarice i namirnice bogate glutenom 10 dana, zato što one izazivaju zapaljenske reakcije u organizmu i mogu da pokrenu prekomernu potrebu za hranom.

9. Naspavajte se

Nedostatak sna remeti rad hormona, povećava potrebu za hranom, smanjuje volju. Spavajte dovoljno, bar 7 sati. Istraživanja su pokazala da pravilan san smanjuje potrebe organizma za šećerom i neutrališe rad hormona koji izazivaju apetit.

Zavisnost od šećera se prekida tako što se vremenom jednostavno odviknete od ukusa šećera.

Šta jesti i kako izbegavati šećer?

  • Jedite više povrća, orašastih plodova i mlečnih proizvoda (npr. proteini surutke povećavaju proizvodnju serotonina – hormona koji se oslobađa i kada jedemo nešto slatko, a od koga se osećamo srećno).
  • Kokosovo ulje neverovatno briše potrebu za šećerom, sve što treba da uzmete je jedna kašika ovog ulja dnevno.
  • Bez dobrog, jakog doručka, u vašoj krvi se odigrava prava katastrofa! Zato se pobrinite da vaš doručak sadrži dobre masti i proteine pa neće biti padanje šećera u toku dana.
  • Cimet je naročito pogodan uz doručak, sa baznim žitaricama, ili u šolji bademovog mleka. On reguliše i šećer i holesterol u krvi i deluje antivirusno.
  • Vežbajte i hidrirajte organizam. Svako ko se bavi vežbanjem zna koliko je zapravo smanjena potreba za šećerom posle treninga i koliko je nivo insulina stabilan.
  • Dehidriranost je glavni izazivač potrebe za šećerom i ugljenim hidratima. Telu tada nedostaju minerali i nutrienti i ono će očajnički tražiti da ih nadoknadi na bilo koji način.

Kod nas možete da uradite detaljnu detoksikaciju organizma. Napravili smo dva paketa detoksikacije za vas:

1. Zdravstveno-preventivni program detoksikacije

Cena zdravstvenog paketa je 20.000 dinara, sa popustom 15.000 dinara.

2. Zdravstveno-estetski paket

Cena zdravstvenog dela paketa je 20.000 dinara, sa popustom 15.000 dinara.

Estetski deo

Cena serije terapija na RMF aparatu zavisi od regije koja se tretira. Trenutno su u toku popusti na RMF pakete od 30%

U paket od 6 RMF tretmana spadaju i:

  • 1 limfno aparaturno pakovanje
  • 2 ručne limfne drenaže

U paket od 12 RMF tretmana spadaju i:

  • 4 limfna aparaturna pakovanja
  • 4 ručne limfne drenaže

 

Cenovnik pojedinačnih usluga možete pogledati ovde.

Zakažite pregled na brojeve telefona: 

+381 11 324-3397
+381 69 339-1382
info@holistic.co.rs